SOSYAL MEDYA
Uzman Diyetsiyenlik Merkezimiz 7/24 online olarak hizmet vermektedir.
İLETİŞİM
Bizimle tanışmak için merkezimize davetlisiniz
wwww.kanserdiyetisyeni.com
Merak Edilen Sorular
Bir yakınım “X” kanseri teşhisi aldı. Ne yedirelim?
Kanserde genel beslenme diye bir şey olmaz. Tür, alt grup, tedavi amacı, genel medikal tedavi planı, başka hastalıklar, kan değerleri vb. pek çok parametre ile "BİREYSEL PLANLAMA" gerektirir.
Bir onkoloji diyetisyeninin hastanın kendisini görmesine gerek var mıdır? Yoksa sadece hastaya yemek yapan kişi yeterli midir?
Hastanın odaya girişinden itibaren fiziksel kondüsyon, bilişsel fonksiyonlar, bireysel BIA ölçümleri dahil olmak üzere pek çok klinik muayene parametremiz var. Bu yüzden "HASTANIN KENDİSİNİ GÖRMEDEN" herhangi bir planlama yapılamaz.
Kanserim. Zaten çok kan veriyorum. Kan baktırmadan hangi takviyeyi kullanayım?
Her kanser hastasının takviye kullanması zorunlu olmamakla beraber, kullanması gerektiği durumlarda da bireysel hesaplama adına kan sonuçlarına bakılmadan herhangi bir şey ÖNERİLEMEZ. Beslenme tedavisinin sürecin başından beri olmasının bir önemli sebebi de budur. Beslenmeyle müdahale edilebilen tüm durumlara; bağışıklığı desteklemek, bulantı, kusma, ishal, kabızlık, halsizlik, ağırlık kaybı gibi tüm durumlara öncelik olarak doğal beslenme ile müdahale etmek hedeflenmektedir.
Her kanser hastasının mama kullanması zorunlu mudur?
İlk olarak bahsi geçen şeyler; “mama” değil, tıbbi beslenme ürünüdür. Tıbbi beslenme ürünleri için; merdiven altı ürünler olmamakla beraber, rapor ve reçete edilerek eczaneden alınan beslenme ilaçları diyebiliriz. Kullanımı ise; çocuk olmakla değil hasta olup ihtiyaçlarımızın artması ile ilgili bir durumdur.
İlk tanıyı öğrendiğimde bir kere diyetisyene gittim. Sürekli diyetisyen görüşmesine gerek var mıdır?
Tanı başında size genel beslenme planı oluşturuyoruz. Olası yan etkiler üzerine konuşuyoruz. Tedavi devamında ise gelişen en ufak bir klinik yan etki yanıtında ilaç kullanımına gerek kalmadan beslenme ile müdahaleyi konuşuyoruz. Bu sebepledir ki; medikal takip kadar beslenme takibi de hayati önem arz etmektedir.
Kendimce bazı tarifler uyguluyorum. Bunun bir zararı olur mu?
Elma faydalıdır doğru. Ancak herkes için faydalı mıdır? İshali varsa, alerjisi varsa, yutma güçlüğü veya takma dişi varsa da o kişi için faydalı mıdır? Medikal tedavi parallelliği, besin&ilaç etkileşimi, klinik seyir baz alınarak BİREYSEL PLANLAMA yapılmalıdır.